Om mig och Något kommunikation

Hur har vi hamnat här? Jag som företagare, och du som vill veta mer om mig? Jag kan bara svara för egen del. Något kommunikation är jag, Emil Eriksson.

Något kommunikation är min dröm om att driva eget företag och att också jobba på ett bättre sätt för klimat och miljö. 

Jag är grafisk designer och kommunikatör. Jag skriver, förbättrar och strukturerar texter. Samtidigt som jag vet vad som krävs av textens utformning för att öka chanserna för att den ska bli läst. Jag kan skapa illustrationer och mönster, webbplatser, trycksaker eller en hel grafisk profil

Min erfarenhet

Under hela 18 år har jag samlat på mig erfarenhet från studier och arbete inom området grafisk design, marknadsföring och kommunikation. Jag har jobbat både i både privat- och offentligsektor. 

Jag har nu kokat ihop allt jag lärt mig, paketerat det i ett antal områden och erbjuder dessa tjänster via Något kommunikation. 

2021 Något kommunikation

Grafisk designer, skribent och webbdesigner

2016–2022 Energimyndigheten

Kommunikatör och internkommunikatör

2013–2016 Sörmlands Media

Grafisk formgivare

2013–2016 Mälardalens Högskola

Kandidatexamen Textdesign - informationsdesign, 180 hp

2007–2013 Södermanlands Nyheter

Annonsproducent

2005–2006 Mediability

Kvalificerad yrkesutbildning grafisk formgivning.

Varför Något kommunikation?

Namnet har en koppling till tre olika något:

 • Hjälper företag med något 
  Jag kan skapa en grafisk profil, trycksak, webbplats eller text. Arbetsområdet är brett men jag hjälper helt enkelt företag med något inom kommunikation.
   
 • Vi måste göra något
  Klimatkrisen är verklig och vi behöver alla göra något. Mitt bidrag är kommunikation med liten klimat- och miljöpåverkan, information om bättre val och genom att jobba med företag med samma värderingar.
   
 • Att göra något för mig själv
  Jag vill ha en större kontroll över mitt eget liv, utmana mig själv, och vara mer kreativ. Och vill jag ha förändring i mitt eget liv behöver jag själv göra något.

Att drömma i en klimatkris

Klimatkrisen är verklig och förändringen till ett hållbart samhälle behöver ske nu. År 2045 ska Sverige inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser. Då är jag 61 år och närmar mig pension (varsågod att räkna på hur gammal jag är). Förändringen ska alltså ske under mitt arbetsliv, och förmodligen också ditt. 

Därför behöver vi alla bidra på alla sätt vi kan. Jag genom att hjälpa de företag som arbetar hållbart att nå ut. Men också hjälpa till att göra miljövänliga val för att ta fram en trycksak, eller välja rätt ord för att beskriva ditt företags miljöengagemang. 

Detta är också en personlig resa mot ett mer hållbart liv. Att inte bara orka till den nämnda pensionen, utan njuta av resan dit. Att få vara kreativ, och att skapa förutsättningarna att jobba helt digitalt. Så att min bostadsort inte blir viktig för mitt arbete, och jag kan få bo i det där torpet på landet jag drömmer om, odla lite och kanske ha en hund eller några höns.

Tillbaka till dig som läser detta, du har förhoppningsvis hamnat här för du vill veta om jag är rätt person för att hjälpa dig och ditt företag. Strävar vi efter samma saker? Och finns det något du behöver hjälp med?  

Certified green designer

Certifierad grön designer

Mycket av det som jag som grafisk designer kan producera leder till produkter som belastar klimat och miljö. Via kursen Green Graphic Design från Little Fox Design har jag fått verktyg och kunskap för att kunna minska den påverkan mitt arbete har.

Jag har fått ökad förståelse för klimatkrisen, skogsbrukets påverkan, materialval, greenwashing och att driva en grön grafisk designstudio. Det har också gett mig kontakt med likasinnade runt om i världen, och inspirationen att själv bli företagare.

Efter kursen får jag nu skylta med denna snygga certifiering. 

Prata kommunikation med mig!

Osäker på hur du ska komma vidare med ditt företags kommunikation? Eller har du helt klart för dig vilken hjälp du behöver? Kontakta mig för ett inledande kostnadsfritt möte så hjälper jag dig med tips och råd, och vill du jobba med mig så hittar vi ett sätt att arbeta vidare tillsammans.