Sök
Stäng denna sökruta.

Jag ska bli student igen!

Emil med studentmössa sitter framför en dator
Jag kanske inte ska bli student med studentmössa men jag ska i alla fall utbilda mig igen. Denna gång på yrkeshögskolan Brobygrafiska där jag ska läsa en vidareutbildning som heter hållbar varumärkesstrategi. Företaget kommer att finnas kvar och fortsätta drivas då jag ska studera på deltid.

I slutet av november drar hållbar varumärkesstrategi i gång och under fyra månader kommer jag på distans och cirka 50 procent att studera. 

Innehåll i hållbar varumärkesstrategi

Utbildningen är en vidareutbildning för personer som redan studerat eller är aktiva inom design och kommunikation.

Jag ska läsa tre kurser: 

  • Hållbar utveckling
  • Strategisk hållbarhetskommunikation
  • Demokratisk design

Utbildningens fördjupar sig kring vad hållbar utveckling är, och hur det kan kombineras ihop med att bygga varumärken och att positionera företag utifrån deras hållbarhetsarbete. Utan att det leder till greenwashing. 

I kursen demokratisk design blir det fokus på inkludering och tillgänglighetsfrågor. Något jag redan försöker arbeta aktivt med, men så klart blir intressant att lära sig mer om. Jag försöker exempelvis alltid kontrollera att kontrasten på färger är tillräckligt stor. Det kan du läsa mer om i blogginlägget färgval med tillräcklig kontrast.

Mina förhoppningar

Självklart hoppas jag att utbildningen ska göra att jag kan leverera ännu bättre till kunder, och ta ett större helhetsgrepp kring varumärke och strategi för företag som vill jobba med hållbarhet och med mig.

Om hållbar varumärkesstrategi på Brobygrafiska

Företagandet fortsätter

Jag kommer fortsätta att ta nya uppdrag och jobba i företaget. Även om det är på halvtid under dessa 4 månader. 

Ingen blir rik på eller kan överleva på CSN på 50 procent, så bli inte avskräckt att kontakta mig om du behöver hjälp med något inom kommunikation.

Emil som ung student.
Första gången studenthatten var på.
Om Emil

Jag är grafisk designer och kommunikatör som hjälper företag och organisationer att kommunicera med mindre påverkan på klimat och miljö. Jag tror på marknadsföring och företagande utan att sälja sin själ, och drömmer om livet på landet. 

Anmäl dig till mejllistan

Vill du få information om nya blogginlägg, tankar om kommunikation och hållbarhet, och omvärldsbevakning på dessa ämnen? Skriv upp dig så får du kostnadsfritt mitt månadsmejl.

Senaste inlägg
BLOGGKategorier
Du kanske också vill läsa
Jag har läst och blivit förevigad i boken Ställ om! Allt att vinna på ett klimatsmart liv av Maria Soxbo. En bok som tar upp allt det gottiga med att ställa om. För det blir lätt...
Jag summerar företagsåret 2023 för Något kommunikation och försöker samtidigt bjuda på några lärdomar om företagande och kanske också livet....